Ontsnap aan de waan van de dag, zet serieus in op contentstrategie

Bedrijven die relatief hard groeien in omzet voeren hun merkbeleid consistenter door dan bedrijven die minder hard groeien. Ook is hun marketingbeleid consistenter en bouwen ze meer ruimte in voor strategisch sparren. Dat blijkt uit het onderzoek naar de meest urgente marketingonderwerpen dat Adformatie jaarlijks doet in samenwerking met onderzoeksbureau DVJ Insights.

Wil je elke maand een heerlijk verhaal in je mailbox, vol praktische handvatten en verfrissende inzichten rond copywriting en brand stories? Meld je dan gratis aan voor mijn Brief van de Maand.

Mijn eerste gedachte: dat beaamt mijn gevoel dat teveel bedrijven teveel bezig zijn met de waan van de dag in plaats van het volgen van een duidelijke visie. Verderop in het artikel lees ik dat het aantal marketeers dat vindt dat er te weinig ruimte is voor strategisch sparren, sinds vorig jaar gegroeid is van 37 naar ruim 46 procent. 

Waan versus koers

Tja, de waan van de dag. We hebben er allemaal last van. Tot op zekere hoogte is die waan van de dag ook waar we zelf op hebben aangestuurd. We hebben bedacht hoe het ongeveer moet gaan en zo gaat het dan, plus een beetje anders. Maar blijkbaar laten we, of tenminste een groot deel van de bedrijven in Nederland, die waan van de dag ons de tijd voor strategie ontnemen. 

Ik heb het zelf ook vaak gezien bij klanten: teveel tijd naar de waan van de dag en te weinig naar de strategie. Resultaat is dat de dagelijkse bedrijfsvoering steeds meer afwijkt van de strategie; de waan brengt uit koers. Zie daar de inconsistentie, zie daar het inconsistente merkbeleid van die eerder genoemde bedrijven. 

Zet serieus in op contentmarketing, en begin bij je contentstrategie 

Hoe je voorkomt dat je inconsistent merkbeleid voert? Simpel. Zet serieus in op contentmarketing, met een serieus goed uitgewerkte contentstrategie, is mijn boodschap. Want als je goed hebt uitgewerkt wie je bent en wat je verhaal is én je hebt slim georganiseerd dat al je content vanuit die gedachte wordt gemaakt en verspreid, dan voilà, zie daar je consistente merkbeleid

Hoe? 

Ik kan je helpen. Of: help jezelf: