Brief van de Maand - November 2019

22 x Diepe Analyse op een Over-Ons-Tekst | Meer Content Succes op Social Media | Feedback Please


Of ik nu hallo in het Nederlands of hallo in het Duits zeg, het is in beide gevallen gewoon hallo. Maar zo gewoon is dat eigenlijk niet, want zowel het Nederlands als het Duits scoren bijzonder hoog op de Language Weirdness Index, een index die aan de hand van 192 factoren bepaalt hoe anders dan andere talen een taal precies is. Duits staat zelfs op de tiende plek.

Mocht je hallo willen zeggen in het Mixtec, de allerraarste taal ter wereld volgens deze zelfde index, dan zeg je 'takuni tata' tegen een man en 'takuni nana' tegen een vrouw. Genderneutraal groeten doen ze niet aan.

Deze belangrijke trivialiteiten met je gedeeld hebbende, laten we eens een fijn potje mierrenneuken met elkaar: ik heb een diepe analyse gemaakt van een over-ons tekst, waarbij ik al mijn bevindingen op een rij heb gezet voor je, 22 in totaal. Dus, als je wilt leren jezelf goed te presenteren in tekst, leest u, nee niet u maar jij, vooral.

Volgende keer deel ik mijn versie van deze tekst met je, om te laten zien hoe ík het zou aanpakken. Dus stay tuned, zoals ze vroeger na een aflevering Dragon Ball Z altijd zeiden. 

Voordat je wegklikt wil ik je wat vragen: wat vind jij eigenlijk van mijn Brief van de Maand? Jouw feedback is enorm waardevol voor mij, dus give me some. Ik beloof je dat ik er wat mee doe - en je persoonlijk bedank voor je feedback. 

> Geef mij feedback - je helpt mij ermee en dat kost je nog geen minuut <

Ik sluit deze keer af met een liedje (op verzoek van Stephanie Gielesen) en een must-read. Eerst de must-read (en 'see' want het zijn 86 superwaardevolle slides):

''The GaryVee Content Strategy: How to Grow and Distribute Your Brand’s Social Media Content''

En dan hier het liedje.

Tot volgende maand. Liefs en high fives enzo.

Tim

Oja, deel deze Brief van de Maand gerust met anderen. Graag zelfs.