Brief van de Maand - Augustus 2019

Ben jij een Vegaburger of Vegaschijf? | Ik trakteer | De 3 Meest voorkomende Contentproblemen [+oplossingen]


Tuurlijk. Sommige dingen staan vast. In juli was het warm, mensen die 'julei' zeggen in plaats van 'juli' wonen bovengemiddeld vaak in Blaricum en zeggen ook 'zeuven' in plaats van 'zeven'. Dat weet iedereen. Net als dat iedereen weet dat rode pesto en de huid van Donald Trump zich ongeveer op dezelfde plek in het kleurenspectrum bevinden en dat rode pesto daarom beter oranje pesto had kunnen heten. 

Andere dingen zijn minder zeker. Zo vraag ik me bijvoorbeeld af: ben jij een vegaburger of een vegaschijf? En ja, dat heeft alles met contentmarketing en copywriting te maken. Lees nu maar gewoon.

Enfin. Dat spreek je in het Nederlands ongeveer uit als 'afijn', maar het is Frans en het betekent letterlijk 'eindelijk', terwijl wij het meer gebruiken als 'maar goed' of 'alles / dat daargelaten'. 

Enfin. 

Ik was 9 augustus jarig. Ik werd 31. Ik geef daarom 31 inhoudelijke feedback-comments weg. De eerste die mij een tekst van maximaal 1.000 woorden stuurt waarop 'ie feedback wilt, krijgt ze alle 31. Alsjeblieft.

Tot slot.

Werk je bij een grote organisatie en gaat het qua contentmarketing allemaal niet optimaal? Ik heb, op basis van mijn ervaring bij grote organisaties, de drie meest voorkomende problemen + oplossingen op een rij gezet. Ook leerzaam voor kleine organisaties. Denk je nu: ''Mijn probleem is gewoon dat ik de tijd niet kan vinden om content te schrijven'', dan raad ik je dit artikel aan, van een van mijn favoriete blogs The Writers Cookbook.

Kom je toch ergens niet uit? Dan denk ik graag met je mee. Just shout.

Liefs.

Tim

P.S.: Into podcasts? Ik maak samen met Ruben Klerkx de Lifestyle Design Podcast, te beluisteren op SpotifyApple Podcasts en Stitcher. Onze laatste afleveringen: