brief van de maand - november [#contentmarketing #copywriting]

Wie de f*ck ben jij?

Die vraag. Daar wil ik het met je over hebben. Want tussen al het contentgeweld, het enorme moeras aan video's, podcasts, artikelen, social posts en zulks meer, is het verdomde lastig om op te vallen én herkenbaar te blijven. Hoe doe je dat, is de pregunta de jamón - sorry, ik zit nog met mijn hoofd in Spanje.

Hoe? Links en rechts hoor je mensen 'wees jezelf, wees authentiek!' schreeuwen, maar met dat clichématige gemekker heb ik het echt helemaal gehad. Het zegt eigenlijk ook niet zoveel. Want, wat is dat dan precies, jezelf zijn? Wanneer ben je authentiek? En als je authentiek bent, betekent dat dan automatisch dat je herkenbaar bent en opvalt? Daar heb je dus geen conjo aan.

Je kunt beter aan de slag met het vinden, beschrijven en uitwerken van je merkidentiteit en stemgeluid. Om je op weg te helpen heb ik 8 oefeningen voor je bedacht. 

> 8 oefeningen om je eigen merkidentiteit + stemgeluid te vinden <

Voor de échte lefgozers en -dames: draag die merkidentiteit ook uit in je kleding. Met andere woorden: laat jezelf zien, laat je pak thuis. Draag op kantoor of bij een klant eens hetzelfde als wanneer je een avond gaat dansen. Iemand die dat niet kan waarderen, kan jou niet waarderen en daar is weinig te waarderen aan, als je het mij vraagt.

Dan iets anders. Ik wil je graag ontmoeten. Kan ik meteen zien hoe jij die oefeningen van mij hebt vertaald naar je onmiskenbare-kijk-mij-eens-mezelf-zijn-outfit. Dat kan bijvoorbeeld bij CO-DOO, mijn tweewekelijkse co-working meetup. Met dank aan 42 workspaces heb ik een te gekke locatie waar elke twee weken een inspirerend en luidruchtig gezelschap van freelancers, ondernemers en remote workers samenkomt om - niet al te serieus - te coworken en -borrelen. De volgende editie is vrijdag 16 november, kom je ook? 

Sluit ik af met een liedje.

Tim