brief van de maand - mei [#contentmarketing #copywriting]

Brief van de Maand | Waarom Game of Thrones zo'n goed verhaal is en wat storytellers daarvan kunnen leren | NIKS over voetbal | De perfecte 'zullen-we-een-koffie-doen'-email | En meer


Hoi lieve lezer,

Kijk jij ook Game of Thrones?

Dan kunnen we elkaar de digitale hand schudden. Ik. Ben. Fan. Leuk dat jij dat ook bent. Kijk je geen Game of Thrones? Ook dan kunnen we elkaar de digitale hand schudden.

Want ik begrijp hoe je je dan voelt. Ik heb bijvoorbeeld niets met voetbal. En de afgelopen weken ging het overal, van het nieuws tot aan Pauw, van 'de gesprekken bij de koffie-automaat' tot aan alle uithoeken van social-media-land, over voetbal. Schijnt dat er een of andere club uit Amsterdam het zo slecht nog niet deed in een 'league' waarvan ik de naam alweer ben vergeten. 

Enfin. Game of Thrones. Waarom die hype? Wat is er zo bijzonder aan? Nou, als professioneel verhaaltjesmaker leg ik je precies uit waarom Game of Thrones zo'n goed verhaal is. En wat jij daar als verhalenverteller, schrijver, copywriter, content creator of contentstrateeg van kunt leren:

> Waarom Game of Thrones zo'n goed verhaal is en wat jij daar als storyteller van kunt leren <

Komt Game of Thrones je de keel uit hangen? Ik snap je helemaal. Dat heb ik dus bij dat spelletje met die 22 aanstellerige pubers die een balletje tussen twee palen proberen te schoppen. Neenee, ik ben nu NIET mijn frustratie van me af aan het schrijven, ik vind het prima dat ik de hele dag notificaties krijg van WhatsApp-groepen met 'oeeeeee' en 'lekker Donnyyyyyy'. PRIMA.

En omdat ik je snap heb ik ook nog wat anders lekkers voor je. Ik kwam bijvoorbeeld dit artikel tegen over de perfecte email om iemand uit te nodigen voor een kop koffie - tegenwoordig een metafoor om een gezellig acquisitiegesprek te voeren. En dit artikel over de perfecte follow-up na zo'n gesprek. Erg handig.

Voordat je zo'n 'kopje koffie drinkt' moet je natuurlijk wel precies weten wie je bent, waar je voor staat en wat je verhaal is. Daarom vind je vast mijn artikel '8 oefeningen om je merkidentiteit + stemgeluid te vinden' fijn om te lezen en mee aan de slag te gaan.

Thanks voor het lezen van mijn Brief van de Maand. Extra propjes als je naast lezer ook luisteraar wilt worden, van mijn Lifestyle Design Podcast: abonneer je hier op mijn podcast, gewoon op Spotify. Dan weet je voortaan hoe je een burn-out voorkomt, hoe je betere vragen stelt, hoe je een effectievere ochtendroutine volgt, hoe je keuzestress uit de weg gaat en meer.

Doei!

Tim

P.S. Wil je mijn volgende Brief van de Maand niet missen. Meld je dan aan :-)