brief van de maand - februari [#contentmarketing #copywriting]

Brief van de Maand | Mijn podcast is live! | Hoe maak je een brand story? [+voorbeeld] | Wat trek je aan naar een netwerkborrel?

Hi!

Wow, wat ben ik trots! Mag ik dat zeggen? Ik ben geen Mart Smeets, maar ja, dat mag ik zeggen, vind ik.

Samen met collega-ondernemer Ruben Klerkx ben ik een podcast over lifestyle design begonnen: de Lifestyle Design Podcast, te beluisteren op SpotifySoundCloudApple Podcasts en Stitcher. Waar 'ie over gaat? Over je leven zo inrichten dat je eruit haalt wat erin zit. Over keuzes maken, fitter worden, zowel mentaal als fysiek. Over productievere ochtenden, relaxtere of juist spannendere nachten, over meer vrijheid, minder verplichtingen. Over het overwinnen van obstakels in het leven en het aangaan van de confrontaties die je soms uit de weg gaat. Over het ontwerpen van je leven, what’s in a name. Meer weten? De eerste aflevering luisteren? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Naast contentstrateeg en copywriter ben ik nu dus ook podcaster. Dat bevalt me goed. Niet zo gek ook, want ik ben eigenlijk gewoon professioneel verhaaltjesverteller en dat doe ik nu ook in audio. Niks nieuws dus eigenlijk.

Over die verhaaltjes gesproken (bruggetjes mogen best een beetje corny zijn): ik wilde je laten zien hoe je een brand story maakt. In dit artikel geef ik je tips & tricks én geef ik je een zelfgemaakt voorbeeld, over de denkbeeldige bakker M. Olensteen. Bak jij ook brood of doe je iets heel anders, maar ben je wel op zoek naar jouw merkverhaal? Laat me dan weten of je eruit komt met dit artikel, desnoods denk ik met je mee en maken we 'm samen.

Dan heb ik nog een vraag voor je.

Wat trek jij aan naar een netwerkborrel?

Een vraag die veel voorbij komt binnen mijn netwerk. Etiquette-'expert' Roel Wolbrink vertelde deze maand op Nu.nl 'hoe het hoort'. Zelden las ik een artikel dat zo sterk de behoefte bij me opwekte om het uit te printen en te gebruiken als toiletpapier. Dat heb ik niet gedaan (ik heb geen printer), maar ik heb er wel een uitgebreide reactie op geschreven in de vorm van een column. Lees je mee? En laat je me weten wat jij denkt?

Tot volgende maand.

Tim