Brief van de Maand - Mei 2020

In 5 Slimme Stappen Content Bedenken | 10 Nieuwsbrief Formats | Inspiratie + Inspiratie + Inspiratie

Hoi.

Ik heb inspiratie voor je. Veel inspiratie. Nee, meer inspiratie dan je nu in je hoofd hebt. Misschien wel twee keer zoveel.

Om te beginnen heb ik een superhandig stappenplan voor je gemaakt om content te bedenken, waarmee je nooit, nooit, nooit meer lang hoeft na te denken over wat je nu weer op Facebook gaat posten of op je blog gaat plaatsen. Met dat stappenplan heb je altijd inspiratie, zelfs als je nu pas op het idee komt om op corona in te haken en werkelijk alle open én dichte deuren al zijn ingetrapt.

Blogpost schrijven? Nóg meer inspiratie nodig? 'Kaboom baby', zoals Billy Mays zou zeggen, in het Alexa-artikel '35 Blog Ideas to Inspire Your Content Creation' stik je in de inspiratie.

Nog niet gestikt? ↓

Vind je het überhaupt lastig om ideeën te bedenken? Eerder schreef ik 'Contentmarketing: laat je hoofd razen, dan komen de verhalen vanzelf' en, als je op een dieper niveau wilt begrijpen wat een verhaal een goed verhaal maakt: 'Waarom Game of Thrones zo'n goed verhaal is + wat storytellers daarvan kunnen leren'.

Into podcasts? Luister dan naar Copyblogger FM of Marketing School van New York Times bestseller-schrijver Neil Patel.

Specifiek op zoek naar inspiratie voor je nieuwsbrief? Hier vind je 10 verschillende formats voor je nieuwsbrief, inclusief voorbeelden.

Weet je wel wat voor content je wilt maken, maar mis je nog een plan, een strategie, een beginpunt en een eindpunt? Doe dan mijn online course over contentstrategie.

Zo.

En als je nu nog geen inspiratie hebt om iets te bedenken of maken, dan huur je maar iemand in. Mij bijvoorbeeld. Tenminste, mijn klanten zeggen dat dat een goed idee is.

Tot slot nog een liedje voor bij het bedenken van content en nog een liedje voor bij het maken van content, want zoals de Griekse filosoof Plato ooit zei:

''Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel''.

Tot volgende maand.

Tim