Brief van de Maand - Juli 2020

20 handige tools voor contentmakers | Aristoteles' basis voor elk goed verhaal | tips van een taalnazi

Joejoe,


De zon schijnt, de vogels fluiten de longen uit hun veren en ik associeer corona behalve met longziekte ook weer een beetje met bier. Lekker goings dus. Jij ook?

Zonder bruggetje meteen door naar waarom je deze Brief van de Maand leest: om meer te leren over brand stories en copy. Voor wijze lessen op dat vlak ben ik teruggegaan in de geschiedenis. Naar 'de Grieken' om precies te zijn en dan in het bijzonder naar meneer Aristoteles, filosoof, populair standbeeld en storyteller avant la lettre. Die meneer Aristoteles legde zo'n 2.400 jaar geleden de basis voor elk goed verhaal. Een briljant stukje daarvan deel ik met je in dit artikel. Briljant, omdat het je op weg helpt de basis te leggen voor je merkverhaal. 

Als je die basis hebt gelegd, heb je natuurlijk tools nodig om dat verhaal te gaan maken: heb je mijn gratis e-book met superhandige tools voor contentmakers al

En als je dan aan de slag bent met al die tools en content, wil je natuurlijk dat alles taaltechnisch helemaal klopt. Daarom heb ik Emma Clark, gerespecteerd lid van de strengste vleugel van de taalnazipartij, uitgenodigd om in een gastartikel een aantal van haar taaltips met jullie te delen.

Zo. Nu ga ik weer verder. Maar vรณรณr doei wil ik je nog even deze twee werkliedjes meegeven:

Voor de ik-ben-aan-het-werk-maar-wil-eigenlijk-op-het-strand-liggen-vibe:

Al Green - Love and Happiness

Voor de ik-lig-op-het-strand-maar-ik-wil-eigenlijk-even-lekker-werken-vibe

Bolz Bolz - Dollars, Pounds, Euros

Tot volgende maand.

Gedag.

Tim