brief van de maand - maart [#contentmarketing #copywriting]

Brief van de Maand | Kadootje voor jou | Zo bedenk je oneindig veel invalshoeken | Hoe je jus over je tekst heen gooit | De Grote George | Meer

Dag lieve lezer.

Ik heb een kadootje voor je. Vorige week ontdekte ik opnieuw de kracht van feedback. Een klant van me, Hooray, vroeg me een artikel te redigeren. Belangrijkste doel? Beter leren schrijven. Artikelen leren schrijven waar minder redigeren voor nodig is.

Dat resulteerde in 175 feedbackpunten waar de schrijver van het artikel nu mee aan de slag kan. 'Superwaardevol', zo kreeg ik terug. Ik bedacht me dat dit een leuk kadootje zou kunnen zijn voor mijn Brief-van-de-Maand-lezers - ja, 'kadootje' spel je eigenlijk als 'cadeautje', maar ik vind 'kadootje' gewoon veel mooier. 

Dus, heb jij een artikel geschreven waar je graag scherpe feedback op wilt? Reply dan op deze Brief van de Maand en leg me op zo'n smeuïg mogelijke manier uit waarom jij mijn feedback-kadootje verdient. Eén lezer maak ik blij met mijn feedback, that could be you.

Smeuïg? Ja, smeuïg, sappig, vingerlikkend lekker, je bij de leeskladden grijpend en je niet meer loslatend. Hoe je dat doet? Daar heb ik een artikel over geschreven: 'Zo gooi je jus over je tekst heen', voor iedereen die lekkerder wil schrijven.

Kun je al lekker schrijven, maar weet je soms gewoon niet meer waarover? Zit je regelmatig met je afgelikte vingers in het haar op zoek naar die ene invalshoek? Ook dan kan ik je helpen met een artikel: 'Hoe je oneindig invalshoeken kunt blijven bedenken binnen hetzelfde onderwerp'. Zo. Kablam. Ontelbaar veel inspiraties voor nieuwe content.

Als je dan toch aan de slag gaat met je contentproductie, tadaaaa, dit kwam ik tegen: 'The 7 secrets of Writing From the Best Writers in the World'. Daar op Medium.com (trouwens een gouden tip voor iedereen die teveel door z'n Nu.nl app scrollt tijdens het treinen) kwam ik ook nog wijze lessen tegen van George Orwell, die man die de wereld in 1949 op een schrikwekkend raak voorspellingsmeesterwerk trakteerde aangaande het jaar 1984. In dit prachtig door Harry J. Stead in elkaar geflanste artikel (te lezen tijdens een treinrit van Rotterdam naar Delft), lees je langs verhelderende en toepasbare inzichten van de Grote George.

Dat was 'm. Maak er een mooie maand van, en hopelijk tot gauw in mijn inbox.

Liefs.

Tim, ook wel van die Lifestyle Design Podcast die je misschien wel wilt luisteren omdat je dan allerlei inzichten opdoet over hoe je meer uit je leven haalt.