proost, proost, proost! Op wéér een fantastisch jaar

Damn, wat een jaar. Wat een jaar, was dit, 2018. Wat een fantastisch jaar!

Proost.

Waarom? Een korte terugblik. Hoewel, nee, een lange.

Ten eerste heb ik voor Moneyou het hele jaar lang, samen met mijn superteamies Talita Kalloe en Hagar Jobse (proost, Talita en Hagar!) verhalen mogen schrijven over all things money, innovation & millennial. Over eenzame jongeren, vacation shame, cryptocurrencies, onsterfelijkheid en Mars. Ik sprak de man van The Bitcoin Family, (proost, Didi!) mijn AI chatbot AIveline werd verliefd op me en ik faalde voor mijn eigen consuminder challenge. Ik blikte terug op een zinloze schoolperiode en vond bij het Nibud bewijs dat vrouwen beter met geld kunnen omgaan dan mannen.

Proost, ook op mijn andere favoriete Moneyou-collega’s Mariët Niesen, Mirjam Reijmerink, Maurice Spoel, Emir Halilovic en Rutger Docter.

Proost.

Ook voor Argenta schreef ik talloze artikelen, over alles wat met spaargeld en hypotheken te maken heeft. Bijvoorbeeld over hypotheken voor ZZP’ers, over overbruggingshypotheken, over het verschil tussen annuïtaire en lineaire hypotheken, over het depositogarantiestelsel, over de Open Huizen Dag, over hoe het zit met je studieschuld als je een hypotheek afsluit en hoe je de afweging maakt tussen verbouwen en verhuizen. Droge stof, maar van schrijven geniet ik altijd. Bovendien kwam die kennis goed van pas bij het kopen van mijn eigen huis - 4 januari krijg ik de sleutel, dubbelproost!

Bedankt voor de fijne samenwerking tot nu toe, Ylke van Gestel, Wouter Pie en Harm Theuns, en op een nog mooier 2019 vol mooie verhalen.

Proost.

Heel fijn aan al dat schrijven is dat je het overal kunt doen. Thuis, in een koffietentje, bij andere freelancers, tijdens de co-working meetups die ik zelf organiseerde of...in Berlijn, Madrid, Barcelona en New York. Ik vloog de wereld rond terwijl ik aan het tikken was. Proost, op al jullie leuke mensen die ik tegenkwam tijdens die reis. Special proost op BobbiJo McCauley, mijn goede vriendin die van mijn tijd in New York een ‘Ultimate Lifestyle Experience’ maakte én mijn nieuwe logo + huisstijl ontwierp. En zeker ook proost op Hagar. Zij maakte mijn tijd in haar thuisstad Madrid muy muy muy bien.

Proost.

20180403_121614.jpg

Ook in 2019 ben ik niet van plan het hele jaar in Nederland door te brengen. Alvast proost op alle mooie reizen en citytrips die ik in 2019 ga maken. En alle fantastische mensen die ik dan ga ontmoeten.

Proost.

Nog een reden om te proosten. Mijn twee nieuwe klanten die ik op de valreep mocht verwelkomen dit jaar. Voor online HR-tool Hooray maak ik de brand story en staan er een hoop mooie verhalen op de planning. Bedankt Theo Schroen, Bas Sponselee, Alwin Bӧhmer en Tim van Bergenhenegouwen, voor deze mooie samenwerking, proost!

IMG_20181120_123005.jpg

En ook met Glenn Wessels en Jotham Marco van recruitment marketing agency Brandmannen wil ik proosten op de toffe samenwerking. Voor hen ontwikkel ik een complete contentstrategie, zal ik de webteksten onder handen nemen en werk ik mee aan verhalen voor hun klanten. Proost, op jullie.

Wat ook heel leuk was, en daar wil ik zeker even op proosten: de co-working meetup CO-DOO. Ik organiseerde twaalf edities vol inspirerende freelancers. Met dank aan een hele toffe samenwerking met The Student Hotel (proost, Kevin Huiskens en Arysha Lemmers!) en later 42 Workspaces (proost, Andres Campo!), veranderde CO-DOO van een co-working meetup in een bizar vroege vrijdagmiddagborrel. Ik heb die dagen geen letter getikt, geen strategie aangeraakt, maar wel heel veel leuke, bijzondere freelancers ontmoet. Litha Dotulong, Rashida Andrea Sillem, Erik de Vries, Jeroen van Deurzen, Lionel Douglas, Michael Rabbers en de 156 andere leden van CO-DOO, proost, op jullie! En hoewel ik gestopt ben met CO-DOO, ben ik blij dat Salah Tahri (proost, op jou!) en Ferdi Jansen (proost, ook op jou!) van Flexpackerz het stokje van me overnemen onder de naam van hun eigen meetups. Proost op het voortzetten van de community!

IMG_20180713_135150.jpg

Dan wil ik ook nog proosten op de podcast die ik samen met Ruben Klerkx ga maken. Proost, Ruben! Podcast? Jazeker, we gaan een podcast maken over lifestyle design. Zeg maar alles wat je kunt doen om je leven to the fullest te leven. Om te groeien, zowel privé als zakelijk. De eerste afleveringen hebben we al opgenomen. Ik interviewde Mister Podcast Nederland Jelle Drijver (proost, op jou!) over apps om je leven te managen. En disciplinetijger Avena Koetje komt aan bod met haar Spartaanse ochtendritueel. Proost, Avena!

De afleveringen vind je binnenkort op onze eigen website LifestyleDesignPodcast.com, die momenteel wordt gemaakt door Laura Jorna. Elke week een nieuwe, is het idee. Luister je mee?

Proost, Laura, op de prachtige website die je voor ons hebt gemaakt. En ook proost op jou Erwin van Oostenbrugge, op de mooie tunes die onze luisteraars te horen gaan krijgen.

Ik zie dat ik nog een kwart-fles te gaan heb, dus ik blijf nog even doorproosten. Proost op alle freelancers die projecten van me overnemen wanneer ik zelf vol zit. Op Anne de Jong, Olaf Geysendorpher, Marieke Pijler, Charlotte Leemans, Emiel van Dongen, Renée van Heteren, Lotte ten Berge, Debby van Gorkum, Wessel Wildeboer, Myra Kokke, Ludovic Vanhee, Manon Michelle Monhemius, Dillon Richardson, Bauke Dekker, Johan Koning, Marijke Coopmans en Johan Stevens. Bedankt voor de mooie gesprekken die ik met jullie had en voor de samenwerking die ik met sommigen van jullie al ben aangegaan.

Proost.

IMG_20181123_131823.jpg

Dan wil ik nog speciaalproosten op mijn co-creators bij the creators company. Ja, ik ben dit jaar naast mijn eigen bedrijf ook nog onderdeel geworden van het creatieve collectief ‘the creators company’, samen met Arjen Ulrich, Paul Keizer, Levi Gawi, Laura Jorna, Max Brouwer, Janneke Meijers, en kartrekker Ruben Klerkx. Proost, op jullie, op het geweldige kick-off weekend dat we hadden en op de prachtige projecten die we samen gaan doen.

Proost.

Tot slot wil ik proosten op al mijn lieve vrienden, mijn familie en mijn allerliefste vriendje, proost Nino, I love you.

En nu is de fles echt op. Pro…[pakt een nieuwe fles]

Plop.

Proost. Op jou.

En een gelukkig nieuwjaar.