#killermaandag, de gladiator onder de werkdagen

Wat nou opstartproblemen? Wat nou maandagochtend-eerst-even-inkomen? Vandaag, maandag 24 oktober, was het voor mij #killermaandag. Wat the hell is #killermaandag? Dat wist ik voor vanochtend 06:00 ook nog niet. Maar nu wel. En ik kan het iedereen aanraden.

#killermaandag, de gladiator onder de werkdagen

Om 8 uur je wekker en meteen vol aan de bak? Nee. Om 7 uur je wekker en als een bezetene aan de slag? Nee. Op #killermaandag, de gladiator onder de werkdagen, push je jezelf to the limit. Op #killermaandag gaat je wekker om 6 uur en storm je als Jochem Meijer je dag tegemoet.

Hardcore? Stel je niet aan! Op #killermaandag is aanstellen geen optie. Op #killermaandag stroop je je mouwen op en doe je de hele dag alsof die superstrenge meester van de middelbare school met een samoeraizwaard achter je aan rent. Zodra je merkt dat je begint te verslappen, kijk je die meester aan, maak je snel - je mag geen tijd verspillen - je excuses en schakel je nog twee tandjes bij.

Op #killermaandag doe je alles wat je normaal gesproken uitstelt, plus meer. Laat je to-do-list maar even buiten beschouwing, want die is sowieso te kort. Tenzij je je to-do list voor de hele week pakt en die superimplodeert tot je dagtarget.

Ready? >METEEN AAN<

Dus, het is 06:00 ‘s ochtends en je wekker gaat. Je realiseert je meteen - tijd om te snoozen of even wakker worden is er natuurlijk niet bij - dat het vandaag #killermaandag is. Alle aanstellerietige gedachten die je op dat moment hebt zet je (snel) in de koelkast voor vanavond. Je gaat meteen ‘AAN’.

Superontbijt, hersenstorm en sportschool

Hop, douchen (maximaal 5 minuten) en dan meteen op weg naar je superontbijt; een smoothie van boerenkool, banaan en druivensap, gevolgd door belachelijk sterke koffie. Tijdens je ontbijt neem je vakinhoudelijk nieuws en updates vanuit je netwerk door. Met elke slok smoothie die je neemt, slik je meerdere alinea’s en updates weg. Die kun je straks op weg naar de sportschool mooi gebruiken om creatieve ideeën op te doen.

Onderweg naar de sportschool bedenk je in no-time (je fietst zo hard dat je nu eenmaal no-time hebt) wat je allemaal kunt met de informatie die je hebt verzameld tijdens je ontbijt. Komt er nog niets uit op dit tijdstip? THINK AGAIN! Zo hersenstorm je lekker door totdat je je fiets in één vloeiende beweging in de fietsenstalling slingert en je met maximale motivatie de sportschool binnen haast.

Omkleden hoeft niet, want je hebt vanmorgen na het douchen alvast je sportoutfit aangetrokken. Meteen tijd voor Bootcamp 12.0 dus. Na 45 minuten vlieg je naar je fiets en race je naar huis. In de sportschool heb je de ideeën die je op de heenweg had bedacht mooi uit kunnen laten kristalliseren, dus thuis aangekomen schenk je vol nieuwe inspiratie nog gauw een bak belachelijk sterke koffie voor jezelf in en trek je je werkoutfit aan.

Am arbeid!

Tijd om de sterren van de hemel te werken. Je merkt dat de boerenkool, fruit, belachelijk sterke koffie en alle briljante ideeën die je tijdens deze mega-oewa-oewa-powerochtend naar binnen hebt geharkt, door je aderen gieren als een eendagsvlieg in tijdnood; je bent klaar om te shinen als het voorhoofd van Marc van der Linden na een marathon.

De hele dag zeg je overal 'hel ja' tegen. Alles wat je normaal gesproken uitstelt doe je nu meteen. Alle ideeën die je normaal gesproken als een stip op de horizon beschouwt breng je op #killermaandag meteen in de praktijk. Plus meer. Je zal merken dat je af en toe de neiging hebt om jezelf even wat rust te gunnen, maar denk op die momenten maar aan die strenge meester met dat samoeraaizwaard. Excuses maken en (twee!) tandjes bijschakelen.

Dat hou je vol tot 6 uur ‘s avonds. Je zegt die strenge meester gedag en mag nu eindelijk lief voor jezelf zijn; thuis trek je lekker je chilloutfit aan, plof je op de bank en mag je de hele avond doen waar je de hele dag al naar uitkijkt, whatever that may be.

Aanrader. Echt.

#killermaandag is een aanrader. Ik begrijp dat het niet meteen als het meest aanlokkelijke idee ever klinkt, maar ik heb het ervaren als iets heel positiefs; ik heb bergen werk verzet, ben supertrots op mezelf en heb een heerlijk rustige to-do-list voor de rest van de week. #killermaandag, de gladiator onder de werkdagen.