brief van de maand - april [#contentmarketing #copywriting]

Brief van de Maand | Schrijven is als het eten van een Whopper: iedereen kan het, maar bij 90% van de mensen ziet 't er smerig uit


Om te laten zien dat ik wél netjes een Whopper kan eten (en dus: wél kan schrijven), heb ik dat vast laten leggen, zoals je in de header van deze Brief van de Maand ziet. En toen ik eenmaal bezig was, hebben fotograaf Jean en ik maar meteen besloten mijn hele huisstijl van fotografie te voorzien, te bekijken op mijn website. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het me weten?

Terzake. En ter verbetering van je conversie: ik heb een artikel voor je geschreven over hoe je contentmarketing inzet als je jouw conversiepercentages een boost wilt geven. Met kleine stapjes maak je grote impact, leg ik je in dit artikel uit.

Over conversie gesproken. Je kunt er ook in doorslaan, te heftig op jacht naar die click of sale. Nu erger ik me sowieso al een ongeluk als het gaat om schreeuwerige content (schreeuwen doe je maar in een kussen, niet in je content), maar de schrijvers van sommige titels wens ik echt een levenslange writers block toe.

Know what I'm talking about? Die clickbait-titels waar je vol verwachting op klikt en dat je dan na de eerste alinea al zo teleurgesteld bent als een kleuter die de snoeptrommel niet openkrijgt. Ik was van plan er een artikel over te schrijven, maar toen kwam ik deze tegen. Die stelde niet teleur en helpt je op weg verleidelijke, maar niet té verleidelijke titels te schrijven. 

Wil je überhaupt beter leren schrijven? De titel, maar ook de inleiding, het middenstuk en het slot? De technieken rond het opbouwen en uitbouwen van je artikel, de zin en onzin van SEO en meer? Ik geef 16 april, in naam van the Creators Company, een gratis workshop 'creatief bloggen'. Ik zou het supertof vinden je daar in real life te ontmoeten en te helpen. Meld je op tijd aan, want er komen al 24 mensen en het is niet in de Ziggo Dome. 

Tot slot wil ik afsluiten met een gedicht voor Tim Berners-Lee, je weet wel, die man die het internet heeft uitgevonden, je weet wel, dat spul dat ervoor zorgt dat jij en ik werk hebben en jij deze Brief van de Maand kunt lezen. Dat spul was afgelopen 12 maart jarig, 30 jaar, net als ik. Dus ik dacht: ik schrijf een gedicht voor Tim, want Tim is lief.

Oh Tim
Oh Timmie
Oh Timothy Berners-Lee
Jij slimme slimmerik
Jij knappe kop
Jij ingenieuze internetingenieur

Oh Tim
Oh Timmie
Oh Timothy Berners-Lee,
Jij pienterste der pienteren
Jij schepper, jij godfather
Jij visionair, uitvinder, genie en pionier

Oh Tim
Oh Timmie
Oh Timothy Berners-Lee
Wat zou ik moeten doen zonder jou
Zonder jou moet ik niet aan denken
Aan jou denken, is waar ik zo van hou


Tot volgende maand, fijne lezers.

Tim

P.S. Wil je mijn volgende Brief van de Maand niet missen. Meld je dan aan :-)