I love you Charlie!

Charlie? Ja, Charlie! Charlie Temple natuurlijk, de opperopticien, de magnifieke monturenman, de briljante brillenwinkel, het valhalla voor verzienden, het magnum opus voor het manke oog, de wizzard of wicked glasses, Charlie Temple!

Voor wie het nog niet begrijpt; Charlie Temple is een webshop voor brillen. Maar niet zomaar een webshop. Charlie Temple heeft begrepen hoe het moet. Charlie heeft niet alleen kaas gegeten van brillen, maar ook van UX, (web)design, e-commerce, branding en storytelling. Overal is over nagedacht. De hele weg, van eerste bezoek naar blije brillemans, voelt alsof je supermario bent en je een heel level lang paddestoelen aan het eten bent.

Neem bijvoorbeeld de website. Fijne binnenkomst. Duidelijk ook: je ziet meteen waar Charlie Temple over gaat: stijlvolle brillen voor een prijs waarvoor je bij je lokale opticien hooguit een brillenpoetsdoekje voor kunt kopen. En nee, onder het gras geen adders. Je kunt inderdaad een bril kopen, inclusief glazen op sterkte, voor maar € 25. Het kan zelfs voor € 9,99, maar Charlie zou Charlie niet zijn als je voor € 25 alleen het instapmodel zou kunnen kopen. 

En nee, geen sterretje dat verwijst naar talloze disclaimers die je vertellen dat je er dan nog wel glazen, een montuur, scharnieren en een brillenkoker bij moet kopen. 

Ook fijn: mooie en duidelijke productfoto’s, een goeie uitleg van het product, op de juiste plekken verwijzingen naar meer nuttige (en vermakelijke) informatie over de brillen en het verhaal achter Charlie Temple. 

Het met de bezoeker meedenken heeft Charlie goed begrepen. Als bezoeker vraag je je bijvoorbeeld af: ‘welke bril past bij mijn gezicht?’ Je kunt ‘m immers niet op je gezicht zetten. No worries, daar heeft Charlie over nagedacht.

Heb je toch nog vragen? Het telefoonnummer staat helemaal boven in beeld, wat je overigens kunt bellen ‘voor gratis advies’. Daar word ik als bezoeker blij van.

Waar ik ook blij van word: ‘vandaag voor 18:00 besteld, morgen in huis’. Een op maat gemaakt product binnen één dag in huis. Het is moeilijk voor te stellen, maar het klopt; mijn bril werd binnen 22 uur bezorgd. 

Ook informatie over betaalmogelijkheden, bezorgtijden, voorwaarden voor retourneren, zorgverzekeringen (je wilt natuurlijk weten of je bril wordt vergoed of niet) is uitgebreid en vind je op de juiste plekken. En wat dacht je van deze handige tips voor het schoonmaken van je bril, het wennen aan een nieuwe bril en het bijstellen van je bril?

Ook de productomschrijvingen zijn sterk. Leuk geschreven, complete informatie, vergelijkend met andere modellen, goed leesbaar qua lettertype en -grootte, fijne bullet points en inspelend op dat wat je als brillenzoeker wil weten, niet de bekende ‘wij-wij-ons-wij’ verhalen die je zo vaak ziet. Bij elke bril de precieze afmetingen, uitgebreide informatie over de glazen en voor wie de weg naar het winkelwagentje niet kan vinden ook nog een ‘Hoe bestel ik een bril’ service. En dan heb ik het alleen nog maar over de teksten, ook aan video heeft Charlie gedacht. Kijk maar eens naar de video bij deze bril.

Dan ben ik nog niet eens aangekomen bij de kers op de taart: de virtuele paskamer. Ik probeerde ‘m en werd er blij van:

Charlie Temple lijkt een beetje de Coolblue onder de brillenwinkels. Maar hoe zit het met de klantenreis na de bestelling? Want daar wordt Coolblue zo om geprezen; de blije blauwe doos, de snelle levering, de leuke en duidelijke bevestigingsmail en het filmpje voor ‘wachttherapie’.
Bij Charlie geen wachttherapie, maar wel een hele fijne mail, supersnelle levering en een prachtig doosje, met hele leuke dingetjes. Kijk maar.

Ook leuk gevonden: ‘Let op: het dragen van een Charlie Temple bril verhoogt de kans op complimenten’.

Charlie, I love you!