Brief van de Maand - Oktober 2020

Gekke tijden. Echt. Hele. Gekke. Tijden.

Het zijn gekke tijden. Lange Frans runt een pedofielennetwerk vanuit de kelder van het pizzarestaurant van Arjen Lubach. Gekke tijden. Famke Louise deed daar eerst niet aan mee, maar nu wel, zo verklaarde ze buiten de meenstriem miedia om.

Gekke tijden.

Intussen hebben Willem en Máxima de Griekse griep mee teruggenomen van vakantie en op een illegaal caféfeest in Den Haag door de zaal geblèrd, waardoor dat virus nu de hele wereld over raast en iedereen behalve de inwoners van Staphorst in quarantaine moet, net zolang totdat het Youtube-account van Lange Frans weer online staat en Bill Gates een vaccin heeft ontwikkeld.

Gekke tijden.

Hele. Gekke. Tijden.

En het wordt nóg gekker. Een paar weken terug ontdekte ik dat Elon Musk een aantal jaar geleden een onderzoeksinstituut heeft opgericht om artificial intelligence te ontwikkelen en onderzoeken, genaamd OpenAI.

Dat onderzoeksinstituut heeft toen een tekstrobot ontwikkeld die zó geavanceerd is dat de meeste mensen niet zouden kunnen zien dat die teksten niet door een mens geschreven zijn.

De gevolgen daarvan (denk: meer nepnieuws, denk: meer propaganda) zouden volgens OpenAI zo schadelijk kunnen zijn, dat ze de technologie te gevaarlijk verklaarden, te gevaarlijk om openbaar te maken.

En wat hebben ze daarom gedaan? Nou, Elon Musk heeft zich teruggetrokken, ze hebben zichzelf tot een commerciële instelling omgetoverd en hun technologie aan Microsoft verkocht.

Gekke tijden. Hele. Gekke. Tijden.

De overeenkomst tussen de eerste en tweede alinea van deze Gekke Brief van de Maand is dat ze allebei erg gek zijn. Ze gaan tenslotte over (hele) gekke tijden.

Maar het verschil is dat de eerste alinea uit honderd procent quatsch bestaat en aan de tweede alinea geen woord gelogen is. Lees het nou maar.

Om binnen het thema van deze Brief van de Maand te blijven heb ik een paar gekke artikelen voor je. Artikelen vol tips, tricks en inspiratie om te gekke teksten en verhalen te schrijven.

Tot slot een gek liedje om die gekke teksten aan elkaar te schrijven. Een liedje waarop ik gisteren heel gek door mijn woonkamer heb gedanst.

En dan nog iets. Huh? Je zei toch 'tot slot' in de alinea hiervoor? Ja, maar het zijn gekke tijden, dus ik schrijf wat ik wil en ik wil dat ik nog iets schrijf.

Ik lanceer binnenkort iets nieuws: mijn eigen 1-op-1 coachingtraject voor copywriters die beter willen worden. Wat het gaat kosten weet ik nog niet. Wat het precies gaat worden weet ik ook nog niet.

Wat ik wel weet, is dat ik met twee mensen wil beginnen. Twee mensen die crazy-goed willen worden in copywriting. Reply op deze Gekke Brief van de Maand als je geïnteresseerd bent, dan hou ik je op de hoogte.

Doei.

Tim