Laat jezelf zien, laat je pak thuis [column]

Laat jezelf zien, laat je pak thuis [column]

Hoe kan het dat we in onze cultuur steeds meer waarde zijn gaan hechten aan authenticiteit, jezelf zijn, dat we de conformistische en stijve klassensamenleving vaarwel hebben gezegd, maar velen in het bedrijfsleven nog stijfjes in pak lopen uit angst om uit de toon te vallen en een 'casual friday' nodig hebben om te durven dragen wat ze willen?

5 irritante trucjes die contentmarketing verzieken

5 irritante trucjes die contentmarketing verzieken

Contentmarketing heeft een soort goudkoorts teweeggebracht. Marketeers zien eurotekens en duiken op contentmarketing als hipsters op groenteshakes. Ze stampen artikeltjes uit de grond om ze vervolgens te verdrinken in advertenties en call-to-actions. Om een tegengeluid te geven heb ik vijf irritante commerciële trucjes op een rij gezet die de ervaring rond content verzieken.

Copywriting: een voorbeeld + een kijkje in mijn brein

Copywriting: een voorbeeld + een kijkje in mijn brein

Ik zeg het vaker: schrijven is als het eten van een whopper: iedereen kan het, maar bij 90% van de mensen ziet het er smerig uit. Maar wat is smerig? En hoe kun je ‘m eten zodat het er wel mooi uitziet? Of liever gezegd: hoe schrijf je een tekst zo op dat ‘ie vertelt wat je wil vertellen, vermakelijk is, je lezers bij hun lurven grijpt en ze pas na de laatste letter weer loslaat?

Contentmarketing: 2017 wordt het jaar van de doorbijters

Contentmarketing: 2017 wordt het jaar van de doorbijters

Contentmarketing is - ik zeg het zo vaak - niets nieuws. Al in 1895 publiceerde John Deere, een producent van landbouwproducten en -machines, een magazine om boeren te leren efficiënter te werken en zo meer winst uit hun boerenbedrijf te halen. En ook de Michelingids bestaat al langer dan jouw en mijn leeftijd bij elkaar opgeteld.

Wat wel ‘nieuw’ is, is dat content een onnoemelijk grote rol is gaan spelen dankzij de informatiesamenleving waarin we leven. We zijn offline en online, alleen of in contact met anderen, non-stop bezig met het gevraagd of ongevraagd verwerken van informatie. We zijn geëvolueerd tot Homo Informaticus. 

Contentmarketing: zo bedenk je de verhalen die je gaat maken

Contentmarketing: zo bedenk je de verhalen die je gaat maken

‘Ja, laten we iets doen met contentmarketing!’...een veel gehoorde uitspraak op de marketingafdeling van organisaties die de contentboot niet willen missen. En terecht. Contentmarketing is booming. Als je het goed doet, levert contentmarketing je meer verkeer, meer fans, meer leads en meer klanten op. Maar contentmarketing gaat over verhalen maken en delen. De grote vraag waar veel organisaties mee stoeien is dan ook: waar gaan we het over hebben?

Er staat ons een contentparadox te wachten

Er staat ons een contentparadox te wachten

Content is KING, content first, contentmarketing, contentstrategie, content, content, content. Contentmarketing is het nieuwe woord voor...marketing. Ok, als je iets verder inzoomt heb je nog contentstrategie en contentproductie en vooruit, een SEO-sausje maakt je content helemaal af. Social? Advertising? Manieren om je content extra onder de aandacht te brengen.

Here zege deze cyber amen [ode aan Tim Berners-Lee]

Here zege deze cyber amen [ode aan Tim Berners-Lee]

Dankjewel. Dankjewel voor dat het internet bestaat. Here zege deze cyber amen. Nouja, goden, Tim Berners-Lee om specifieker te zijn. Niet dat hij geen God is; hij is de uitvinder van het internet. En dus een God. Dat brengt me trouwens op de vraag: als God zou bestaan, waarom heeft hij dan geen internet geschapen? Die 0 had een 1 moeten zijn en daarom was er een wereld zonder web. Gelukkig was daar Tim Berners-Lee, de ware profeet, de God waar we zolang op hadden gewacht.  

Mijn website is live! (mijn Squarespace avontuur)

Mijn website is live! (mijn Squarespace avontuur)

Begin deze zomer begon ik aan mijn avontuur als freelancer. Overigens één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt; vanaf dag één is het spannend, leerzaam én ontzettend leuk. Volop genieten én werken in één. Maar over dat avontuur later meer, in een volgend artikel. Dit artikel gaat over mijn Squarespace avontuur, ofwel het ontwerpen en bouwen van mijn eigen website.

Hoe branded moet branded content zijn?

Hoe branded moet branded content zijn?

Online marketeers én de doelgroepen van die marketeers vieren feest. Ze hebben met elkaar gepraat en zich met elkaar verzoend. Samen heffen ze het glas op het compromis dat ze hebben gesloten: branded content. Marketeers bereiken hun doel en hun doelgroepen krijgen content in plaats van platte promoties. Maar de relatie staat opnieuw onder druk. Marketeers lijken de kantjes van hun goede voornemens te lopen, terwijl hun doelgroepen steeds kritischer worden. Een onbeantwoorde vraag zorgt voor spanning in de lucht. Hoe branded moet branded content zijn?

Bedenk de perfecte tagline: in één zin allesbepalend

Bedenk de perfecte tagline: in één zin allesbepalend

Ik denk dat ik redelijk representatief ben voor de gemiddelde websurfer als ik zeg dat ik ‘maar wat doe’ op het internet. Ik zoek, ik google een beetje en ik kijk wat rond. Pas als ik iets interessants zie, dan blijf ik even hangen. Dan pas neem ik de tijd om wat minder te klikken en te scrollen en wat meer te kijken en te lezen. Zodra ik een website binnen stap, wil ik meteen weten wat ik daar kan vinden en waarom ik juist op die website moet zijn.